Είναι Nant εξακολουθεί να υποστηρίζεται και είναι κατάλληλο για .net 3.5 / VS2008;

ψήφοι
26

Είμαι με τη χρήση MSBuild να χτίσουν τα πράγματά μου. Θέλω να χρησιμοποιήσω CruiseControl.net και από Build διακομιστή.

Τώρα, CCNET αναφέρεται Nant πολλά, αλλά φαίνεται σαν να ccnet μπορεί να κάνει περισσότερα από το Nant πράγματα θα μπορούσε να κάνει με τη διαμόρφωση του έργου και MSBuild. Επίσης, Nant φαίνεται λίγο που δεν υποστηρίζεται, με μια έκδοση Beta που είναι σχεδόν ενός έτους τώρα.

Με λίγα λόγια: Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με MSBuild (ειδικά δεδομένου ότι είναι η «επίσημη» μπροστά compiler τέλος) και λίγο άβολα με Nant, αλλά δεν θέλω να κρίνουμε πρόωρα.

Ποια θα είναι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε Nant πάνω MSBuild; Ειδικά με ccnet, η οποία φαίνεται να επικαλύπτονται λίγο με nant όσον αφορά τα χαρακτηριστικά (και προσθέτοντας την αυτοματοποιημένη πράγματα που σχετίζονται με την κατασκευή)

Δημοσιεύθηκε 04/08/2008 στις 15:55
πηγή χρήστη
Σε άλλες γλώσσες...                            


7 απαντήσεις

ψήφοι
15

Αν είστε αρκετά ικανοποιημένος με MSBuild, τότε θα ήθελα να κολλήσει με MSBuild. Αυτό μπορεί να είναι ένα από εκείνες τις περιπτώσεις όπου το εργαλείο μπορείτε να μάθετε πρώτη είναι αυτή που θα προτιμήσουν. Ξεκίνησα με Nant και δεν μπορώ να το συνηθίσεις MSBuild. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο θα είναι γύρω για αρκετό καιρό.

Υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των δύο, πιθανώς καλύτερο τονίζεται από αυτή τη συνομιλία μεταξύ ορισμένων οπαδών Nant και Microsoftie .

Είναι ενδιαφέρον, Jeremy Miller ζήτησε ακριβώς το αντίθετο ερώτημα στο blog του περασμένου έτους.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 23:52
πηγή χρήστη

ψήφοι
5

Κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης. Nant είναι ένα μεγάλο πλαίσιο και MSBuild είναι σχεδόν το ίδιο ικανοί. Με τη δυνατότητα να αναπτύξουν εύκολα προσαρμοσμένες εργασίες (και στα δύο πλαίσια) μπορεί να καταφέρει σχεδόν τίποτα που πρέπει να κάνετε.

Δεν μπορώ να απαντήσω το «εξακολουθεί να υποστηρίζεται» μέρος από τις ερωτήσεις σας, αλλά θα ήθελα να πω, αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με Nant τότε μάλλον βιώσιμο. Αν εσείς (ή κάποιος στην ομάδα σας) είναι εξοικειωμένος με MSBuild τότε αυτό είναι ένα καλό δρόμο να διανύσουμε, καθώς και.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 16:12
πηγή χρήστη

ψήφοι
3

Αν έχετε ήδη ένα σωρό προσαρμοσμένες εργασίες που χρησιμοποιείτε με Nant, να κολλήσει με αυτό - δεν κερδίσει πολλά με MSBuild. Τούτου λεχθέντος, δεν φαίνεται να είναι κάτι που Nant μπορεί να το κάνει αυτό MSBuild δεν μπορεί στον πυρήνα του. Και οι δύο μπορούν να καλούν εξωτερικά εργαλεία, τα δύο μπορεί να τρέξει Καθαρά με βάση το έθιμο εργασίες, και οι δύο έχουν ένα σωρό κοινότητας εργασίες εκεί έξω.

Είμαστε χρησιμοποιώντας MSBuild εδώ για τον ίδιο λόγο που είναι - είναι το προεπιλεγμένο σύστημα κατασκευής VS τώρα, και δεν είχαμε κανένα Nant ειδικά πράγματα για να ανησυχούν.

Οι MSBuildCommunityTasks είναι μια καλή τρίτων κατασκευαστών βάσεων εργασία για να αρχίσει με, και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εθίμου πράγματα που έκανα ποτέ στη Nant, συμπεριλαμβανομένων των VSS και υποστήριξη Subversion.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 16:52
πηγή χρήστη

ψήφοι
1

CC.NET είναι απλά η τεχνολογία διακομιστή build, όχι η τεχνολογία κατασκευής σενάριο. Χρησιμοποιούμε CC.NET στη δουλειά για να καλέσετε μεγάλη επιτυχία MSBuild την κατασκευή σεναρίων που δεν είχε προβλήματα.

Nant είναι ένα παλαιότερο και πιο ώριμη γλώσσα κατασκευή σεναρίων, αλλά είναι τόσο παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας τους. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω στο Nant που δεν μπορώ να κάνω και στο MSBuild, γι 'αυτό πραγματικά έρχεται κάτω σε ποιο θα είναι πιο άνετα με. Όσο για το πώς ενεργό Nant είναι, δεν πάει από όταν η τελευταία έκδοση ήταν ... αντί να πάει από το τελευταίο βράδυ κατασκευής ήταν. Nant τείνει να πάει για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των εκδόσεων, αλλά η νυχτερινή εκδόσεις είναι συνήθως αρκετά σταθερή.

Απαντήθηκε 29/08/2008 στις 05:23
πηγή χρήστη

ψήφοι
1

Ειλικρινά αυτό εξαρτάται από το τι ταιριάζει με το περιβάλλον σας καλύτερα. Εάν χρησιμοποιείτε πολλά εργαλεία για μη-Microsoft, NUnit, ccnet, ncover. Θα βρείτε ίσως την καλύτερη υποστήριξη με nant. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε MSTest, TFSBuild, μάλλον θα βρείτε MSBuild ένα καλύτερο περιβάλλον. Θα ήθελα να μάθω τα δύο και να χρησιμοποιήσετε το οποίο κάθε ταιριάζει πιο ομαλά με το περιβάλλον σας.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 16:37
πηγή χρήστη

ψήφοι
0

Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια υβριδική προσέγγιση πάρα πολύ, ειδικά σε μεγάλα έργα. Πολλοί Nant σενάρια μας μετατρέπονται σε MSBuild όταν αναπτύσσονται νέα στοιχεία. Και οι δύο υποστηρίζουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και μπορούν να καλούν ο ένας τον άλλο αν βρείτε μια εργασία που υποστηρίζεται εγγενώς σε ένα, αλλά όχι το άλλο.

Για νέα εκκίνηση NET ανάπτυξη με MSBuild μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, δεδομένου ότι μπορεί να τρέξει τη λύση αρχεία άμεσα. Που εκτείνεται από την κύρια σύνταξη για να εκτελέσετε άλλες εργασίες (έλεγχος πηγή, ανάπτυξη, κλπ) λειτουργεί αρκετά καλά.

Απαντήθηκε 29/09/2008 στις 15:00
πηγή χρήστη

ψήφοι
0

Όπως αυτό που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη αναφερθεί, η απάντηση εδώ είναι «εξαρτάται». Υπάρχουν μερικά πράγματα, όπως την επανάληψη εργασιών που είναι πολύ πιο απλό και καθαρότερο στη Nant. Δείτε τα φόρουμ MSDN για μια συζήτηση σχετικά με αυτό.

Απαντήθηκε 04/09/2008 στις 21:52
πηγή χρήστη

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more