Αναβάθμιση του SQL Server 6.5

ψήφοι
30

Ναι ξέρω. Η ύπαρξη τρέχει αντίγραφο της SQL Server 6.5το 2008, είναι παράλογο.

Αυτό προβλέπεται, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταβούν από 6.5έως 2005; Υπάρχει άμεση διαδρομή εκεί; Τα περισσότερα από τα έγγραφα που έχω βρεθεί ασχολείται με την αναβάθμιση 6.5σε 7.

Θα πρέπει να ξεχάσουμε την μητρική SQL Serverαναβάθμιση υπηρεσιών κοινής ωφελείας, σενάριο από όλα τα αντικείμενα και στοιχεία, και προσπαθήστε να δημιουργήσετε από την αρχή;

Ήμουν έτοιμος να επιχειρήσει την αναβάθμιση αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά τα θέματα του server έσπρωξε πίσω μέχρι την επόμενη. Έτσι, οποιεσδήποτε ιδέες θα ήταν ευπρόσδεκτη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Εκσυγχρονίζω. Αυτό είναι το πώς κατέληξα να το κάνουμε:

  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων στην ερώτηση, καθώς και Δάσκαλος για 6.5.
  • Εκτελέστε SQL Server 2000's instcat.sqlεναντίον 6.5' s Master. Αυτό επιτρέπει SQL Server 2000«s πάροχο OLEDB για να συνδεθείτε 6.5.
  • Χρησιμοποιήστε SQL Server 2000«s αυτόνομο Import and Export Dataγια να δημιουργήσετε ένα πακέτο DTS, χρησιμοποιώντας OLEDBγια τη σύνδεση με 6,5. Αυτό αντιγραφεί με επιτυχία όλα τα 6.5τραπέζια «s σε μια νέα 2005βάση δεδομένων (επίσης με τη χρήση OLEDB).
  • Χρησιμοποιήστε το 6.5Enterprise Manager «s στο σενάριο από το σύνολο των δεικτών της βάσης δεδομένων και ενεργοποιεί σε ένα αρχείο .sql.
  • Εκτελέστε το αρχείο .sql ενάντια στο νέο αντίγραφο της βάσης δεδομένων, το Management Studio 2005 του.
  • Χρησιμοποιήστε Enterprise Manager 6.5 για το σενάριο από όλες τις αποθηκευμένες διαδικασίες.
  • Εκτελέστε αυτό το .sqlαρχείο κατά της 2005βάσης δεδομένων. Αρκετές δεκάδες sprocs είχε θέματα που τους καθιστά ασυμβίβαστη με 2005. Κυρίως non-ANSI joinsκαι quoted identifier issues.
  • Διορθώθηκε όλα αυτά τα θέματα και την εκ νέου εκτελεστεί το .sqlαρχείο.
  • Αναδημιούργησε τις 6.5«s συνδέσεις σε 2005και τους έδωσε τα κατάλληλα δικαιώματα.

Υπήρχε ένα κομμάτι της έκπλυσης / επανάληψη κατά τη διόρθωση των αποθηκευμένων διαδικασιών (υπήρχαν εκατοντάδες από αυτούς να διορθώσει), αλλά η αναβάθμιση πήγε πολύ καλά με άλλο τρόπο.

Να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσει Management Studio αντί του Query Analyzerκαι Enterprise Manager 6.5είναι μια τέτοια καταπληκτική διαφορά. Μερικά ερωτήματα έκθεση που πραγματοποιήθηκε 20-30 δευτερόλεπτα για το 6.5 databaseτώρα τρέχει σε 1-2 δευτερόλεπτα, χωρίς καμία τροποποίηση, νέα ευρετήρια, ή οτιδήποτε άλλο. Δεν περίμενα αυτό το είδος της άμεσης βελτίωσης.

Δημοσιεύθηκε 01/08/2008 στις 20:26
πηγή χρήστη
Σε άλλες γλώσσες...                            


4 απαντήσεις

ψήφοι
8

Γεια σου, είμαι ακόμα κολλημένος στο εν λόγω στρατόπεδο πάρα πολύ. Η εφαρμογή τρίτου μέρους θα πρέπει να υποστηρίξει τελικά θα 2K5, έτσι είμαστε σχεδόν έξω από το ξύλο. Αλλά αισθάνομαι τον πόνο σας 8 ^ D

Τούτου λεχθέντος, από ό, τι άκουσα από DBA μας, το κλειδί είναι να μετατρέψει τη βάση δεδομένων με 8,0 format πρώτα, και στη συνέχεια να πάει στο 2005. Πιστεύω ότι χρησιμοποιείται το ενσωματωμένο στη μετανάστευση / αναβάθμιση εργαλεία για το σκοπό αυτό. Υπάρχουν μερικά μεγάλα βήματα μεταξύ 6,5 και 8,0 που είναι καλύτερα λυθεί εκεί από ό, τι πρόκειται 6,5 έως 2.005 άμεσα.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πόνο σας, αν δεν το ξέρατε ήδη, είναι ότι DTS έχει φύγει υπέρ της SSIS. Υπάρχει μια ενότητα τύπου κελύφους που θα τρέξει τα υπάρχοντα πακέτα DTS σας, αλλά θα πάμε να θέλουν για να τα αναδημιουργήσει το χέρι στην SSIS. Ευκολία αυτό θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα των ίδιων των συσκευασιών, αλλά έχω κάνει μερικά στη δουλειά μέχρι τώρα και έχουν γίνει αρκετά καλή.

Απαντήθηκε 01/08/2008 στις 20:34
πηγή χρήστη

ψήφοι
3

Μπορείτε να αναβαθμίσετε 6.5 σε SQL Server 2000. Μπορεί να έχετε έναν ευκολότερο χρόνο να πάρει μια λαβή του SQL Server ή την έκδοση του MSDE 2000. Η Microsoft έχει μια σελίδα στο πηγαίνοντας 6,5-2000 . Μόλις έχετε τη βάση δεδομένων σε μορφή 2000, SQL Server 2005 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αναβάθμισή του με τη μορφή του 2005.

Αν δεν έχετε SQL Server 2000, μπορείτε να κατεβάσετε το MSDE 2000 έκδοση απευθείας από τη Microsoft.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 02:29
πηγή χρήστη

ψήφοι
2

Εάν μπορείτε να βρείτε έναν επαγγελματία ή κάποιο άλλο σούπερ-επιχείρησης έκδοση του Visual Studio 6.0 - ήρθε με ένα αντίγραφο του MSDE (Βασικά ο προκάτοχος SQL Express). Πιστεύω MSDE 2000 εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download από τη Microsoft, αλλά δεν ξέρω αν μπορείτε να μεταναστεύσουν άμεσα 6,5 έως 2000.

Νομίζω ότι στην έννοια, δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Χρόνια πράξη όμως μου λένε ότι θα χάσετε πάντα κάποιο αντικείμενο, άδεια ή άλλο στοιχείο βάσης δεδομένων που δεν θα εκδηλωθεί αμέσως. Αν μπορείτε σενάριο από το σύνολο χωματερή, τόσο το καλύτερο. Όπως θα είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε κάτι - και αν το κάνετε χάσετε κάτι, μπορεί εύκολα να προστεθεί στο σενάριο και σταθερό. Θα ήθελα να αποφευχθούν τυχόν μη αυτόματα βήματα (εκτός από το χτύπημα το πλήκτρο Enter μία φορά) σαν την πανούκλα.

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 01:23
πηγή χρήστη

ψήφοι
2

Είμαι με κανένα έγκυρο μέσο, ​​αλλά πιστεύω ότι το μόνο που υποστηρίζεται διαδρομή είναι από 6,5 έως 7. Σίγουρα αυτό θα ήταν το πιο λογικό διαδρομή, τότε πιστεύω ότι μπορείτε να μεταναστεύσουν από 7 άμεσα με το 2005 αρκετά ανώδυνα.

Όσο για scripting όλα τα αντικείμενα - Θα συμβούλευα εναντίον του και θα χάσετε αναπόφευκτα κάτι (εκτός και αν η βάση δεδομένων σας είναι πραγματικά ασήμαντο).

Απαντήθηκε 04/08/2008 στις 00:56
πηγή χρήστη

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more