Ποια είναι μερικά web-based λύσεις βάσης γνώσεων;

ψήφοι
12

Έχω χρησιμοποιήσει ένα blog WordPress και Screwturn Wiki (σε δύο ξεχωριστές θέσεις εργασίας) για την αποθήκευση του ιδιωτικού, την εκάστοτε εταιρεία KB πληροφορίες, αλλά ψάχνω για κάτι που δημιουργήθηκε για να είναι μια βάση γνώσης. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να δω:

 • Δωρεάν / χαμηλού κόστους
 • Απλή μέθοδος για τους χρήστες να εγγραφούν σε KB (ή απλά τμήματα) για να λαμβάνετε ενημερώσεις
 • Δυνατότητα να κάνουν τη σελίδα αλλαγές εκδόσεων / ελέγχου
 • Περιορίστε την πρόσβαση σε ορισμένες σελίδες για ορισμένους χρήστες
 • Πολύ απλή μέθοδο της απόσπασης άρθρα / επεξεργασίας
 • Πολύ απλή μέθοδο για την προσθήκη εικόνων σε άρθρα
 • Εξαιρετική (γρήγορο, ακριβές) αναζήτηση ικανότητες
 • Δυνατότητα να ρυθμό και να σχολιάσει επί των άρθρων

Μου άρεσε που χρησιμοποιούν το blog Wordpress γιατί μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσει Live Writer για να προσθέσετε / επεξεργαστείτε αντικείμενα και τις εικόνες, αλλά δεν είχε τη σελίδα εκδόσεων (που θα μπορούσα να δω).

Μου αρέσει χρησιμοποιώντας Screwturn wiki, λόγω της ικανότητά του να παρακολουθείτε εκδόσεις του άρθρου, και μου αρέσει ότι είναι καθαρό βλέμμα, αλλά μερικοί μη τεχνικούς ανθρώπους αποφεύγουν να προβούν στην είσοδο και την επεξεργασία.

Δημοσιεύθηκε 05/08/2008 στις 19:07
πηγή χρήστη
Σε άλλες γλώσσες...                            


6 απαντήσεις

ψήφοι
10

Θα δεύτερη απάντηση του Λουκά.

Μπορώ να συστήσω Συμβολή και εδώ είναι ο λόγος: Θα δοκιμαστεί εκτενώς πολλά εμπορικά και δωρεάν Wiki λύσεις που βασίζονται. Ούτε ένας είναι ο νικητής σε όλους τους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των συρροή. Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να κάνω την αναζήτησή σας λίγο μικρότερη από συνοψίζει ό, τι έχω μάθει να είναι ένας πόνος και τι είναι σημαντικό:

 • WYSIWYG είναι οι περισσότεροι έχουν τη δυνατότητα για την Επιχείρηση. Ένα wiki χωρίς αυτό, παραλείψτε
 • Λέγοντας ότι, στην πραγματικότητα, WYSIWYG δεν λειτουργεί τέλεια. Είναι κάτι περισσότερο από ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε για να πάρετε τα περιστασιακοί χρήστες δεν πρέπει να φοβόμαστε από το τέρας, και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Αλλά και ο καθένας που θέλει να δημιουργήσει σοβαρά περιεχόμενο, θα είναι πολύ γρήγορα να συνηθίσει το σήμανσης wiki. είναι ταχύτερη και πιο αξιόπιστη.
 • Χρειάζεται καλό δικαιώματα ελέγχου (ποιος μπορεί να δει, να επεξεργαστείτε κλπ»μια σελίδα). συμβολή έχει καλό, αλλά έχω παράπονα μου (για να περιπλέκεται να τεθεί εδώ)
 • Θα ήθελα μια καλή εξαγωγή χαρακτηριστικό. Οι περισσότεροι θα σας δώσει μια ενιαία σελίδα «PDF» των εξαγωγών, αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα FAQ, θέλετε να εξάγετε το σύνολο Συχνές ερωτήσεις σωστά; θα λειτουργήσει αυτό;
 • Οι μακροεντολές: θέλετε μια κοινότητα δημιουργεί μακροεντολές. Ρωτήσατε για παράδειγμα σχετικά με τη δυνατότητα να αξιολογήσετε σελίδες, εδώ είναι μια σύνδεση με Macro για Confluence που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό
 • Δομή: θέλετε να είστε σε θέση να πούμε ότι μια σελίδα είναι παιδί του μια διαφορετική σελίδα, και να είναι σε θέση να δείτε τα δεδομένα. Η wikipedia μοντέλο, από τα ορφανά σελίδες χωρίς sturcture δεν θα λειτουργήσει στην Επιχείρηση. (Σκεφτείτε Συχνές ερωτήσεις, θέλετε να έχετε μια ιεραρχία δεν είναι;)
 • Δυνατότητα εύκολα αποδίδουμε εικόνα για να ενσωματωθεί στο σώμα της σελίδας / άρθρο. Στη συμβολή, θα πρέπει να ανεβάσετε την εικόνα και, στη συνέχεια, να το ενσωματώσετε, θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερα (CTR + V), αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι αρκετά εύκολο για το 80% των χρηστών.

Στο τέλος της ημέρας, να θυμάστε ότι ένα Wiki θα είναι πολύτιμη για εσάς την πιο ευέλικτη είναι. Πρέπει να είναι ένα «κενό» καμβά, και τη φαντασία σας, στη συνέχεια, χρησιμοποιείται για να «χτίσει» την εφαρμογή. Σε Confluence, βρήκα 3 διαφορετικές «βέλτιστες πρακτικές» για το πώς να δημιουργήσετε ένα FAQ. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να εφαρμόσουν ΠΟΛΛΑ πράγματα.

Μερικά παραδείγματα (Ι χρησιμοποιείτε Wiki μου)

 • Συχνές ερωτήσεις: οποιοδήποτε λάθος, το πρόβλημα καταγράφεται. Χρησιμοποιείται από PS και ENG. μειωμένη εσωτερική υποστήριξη χρόνου δραματικά
 • κατάσταση του λογαριασμού Track: Θα implemetned σοφιστικέ «ταμπλό» που μπορείτε να δείτε με μια ματιά που πελάτης είναι σε ποια κατάσταση, την έκδοση του λογισμικού που έχουν, ο οποίος στην εταιρεία «κατέχει» το custoemr κλπ»
 • Προϊόν: όλα τα έγγραφα, οδηγίες εγκατάστασης, το «τι νέο υπάρχει» κ.λπ.
 • Τεχνική τεκμηρίωση, τη δομή DB και ποιες είναι οι πίνακες σημαίνουν
 • HR: λίστα επαφών, αποθήκη εγγράφων

Δρομέας μου πάνω (πριν 15 μήνες) ήταν ελεύθερη Deki_Wiki , ο χρόνος έχει περάσει, γι 'αυτό δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν ακόμα δρομέας μου επάνω.

καλή τύχη!

Απαντήθηκε 05/08/2008 στις 20:09
πηγή χρήστη

ψήφοι
3

Έχω, επίσης, ερευνά το λογισμικό wiki για χρήση ως KB, αλλά είναι δύσκολο να βρείτε κάτι που είναι εύκολο στη χρήση για τους μη τεχνικούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά wikis που προσπαθούν να παρέχουν επεξεργασίας WYSIWYG, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που έχω βρεθεί δημιουργεί άσχημη αναποτελεσματική σήμανση HTML από το πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG.

Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση σε αυτό είναι Confluence που δημιουργεί σύνταξη wiki από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG. Αυτό ακόμα δεν είναι τέλεια (δείξε μου ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG που είναι), αλλά είναι ένα πολύ καλό συμβιβασμό ανάμεσα στη διατήρηση απλή σύνταξη wiki για εκείνους που τους αρέσει και να επιτρέπουν τη διεξαγωγή μη-τεχνικούς χρήστες να συνεισφέρουν περιεχόμενο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι Confluence δεν είναι δωρεάν ($ 1.200 άδειας 25 χρήστη).

Επεξεργασία: Προσπάθησα επίσης DekiWiki και ενώ το UI είναι ωραίο αυτό δεν φαίνεται να είναι ακόμα έτοιμα για γενική (υποφέρει τρομερά από την κακή ασθένεια εξόδου WYSIWYG που αναφέρονται παραπάνω). Επίσης, φαίνεται σαν να στερούνται την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι επίτευξης του ίδιου έργου.

Απαντήθηκε 05/08/2008 στις 19:45
πηγή χρήστη

ψήφοι
2

Cerberus - είναι περισσότερο ένα πλήρες εμφανίζονται / σύστημα παρακολούθησης Τεύχος Help Desk, αλλά έχει ένα ωραίο KB λύση ενσωματωμένο Μπορεί να είναι δωρεάν αλλά έχουν χαμηλό κόστος έκδοσης των αμοιβών που είναι επίσης πολύ καλή..

Απαντήθηκε 05/08/2008 στις 19:12
πηγή χρήστη

ψήφοι
1

Προσωπικά χρησιμοποιώ το MediaWiki για το σκοπό αυτό. Έχω δοκιμάσει μια σειρά άλλων δωρεάν και επί πληρωμή wikis (συμπεριλαμβανομένων Συμβολή ) και πάντα εντυπωσιαστεί με την απλότητα και την ευκολία στη χρήση MediaWiki του.

Έχω MediaWiki εγκατασταθεί σε μια μονάδα δίσκου αντίχειρα (χρησιμοποιώντας XAMPP από PortableApps ), το οποίο χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον ως αποθήκη βάσης / απόσπασμα κώδικα προσωπική γνώση. Μπορώ να το πάρω μαζί μου όπου κι αν πάω, και να δείτε / επεξεργαστείτε το από οποιονδήποτε υπολογιστή είμαι με τη χρήση.

Απαντήθηκε 06/08/2008 στις 06:49
πηγή χρήστη

ψήφοι
1

Νομίζω ότι Drupal είναι μια πολύ δυνατή επιλογή. Έχει πολλά ενσωματωμένη υποστήριξη για την σύλληψη πληροφοριών με μορφή βιβλίου.

Και υπάρχει μια πλούσια συλλογή από modules που δημιουργείται από χρήστες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσει τις δυνατότητες.

Νομίζω ότι έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που ζητούν από το κουτί.
Drupal CMS Οφέλη

Απαντήθηκε 05/08/2008 στις 19:31
πηγή χρήστη

ψήφοι
0

Έχουμε χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό

 • TWiki
 • OpenGrok για τη βάση κώδικα
 • usenet
 • σύστημα που βασίζεται LotusNotes

Εφ 'όσον υπάρχει ένα εργαλείο αναζήτησης google επισήμανε σε αυτά τα πράγματα νομίζω ότι είναι εντάξει για να έχει κάποια ή πολλές εκδοχές όσο οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν

Απαντήθηκε 25/08/2008 στις 23:00
πηγή χρήστη

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more