Αφαίρεση ελέγχου COM όταν εργάζονται σε VB6 IDE

ψήφοι
31

Μέρος της καθημερινής μου εργασίας είναι η διατήρηση και επέκταση εφαρμογές παλαιού τύπου VB6. Ένας κοινός κινητήρας είναι γραμμένο σε C / C ++ και VB6 χρησιμοποιεί αυτές τις λειτουργίες για τη βελτίωση των επιδόσεων.

Όταν πρόκειται για την ασύγχρονη προγραμματισμού, μια διεπαφή C δεν είναι αρκετό και θα βασίζονται σε COM ελέγχου στη φωτιά εκδηλώσεις για VB6.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν εγγραφείτε τον έλεγχο σε VB6, τα φορτία VB αυτός ο έλεγχος στη μνήμη και δεν θα ξεφορτώσουν μέχρι να κλείσω το IDE VB6. Καθώς ο έλεγχος έχει φορτωθεί όλη την ώρα, δεν είμαι σε θέση να το μεταγλωττίσετε το VC6, επειδή το αρχείο DLL είναι κλειδωμένο.

Μια λύση που βρήκα είναι να μην επιτρέψει τον έλεγχο σε VB, αλλά χρησιμοποιήστε το CreateObject()με το πλήρες όνομα του ελέγχου μου. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να δηλώνουν τον έλεγχο μου ως αντικείμενο επειδή VB6 δεν γνωρίζει τίποτα για το περιβάλλον που χρησιμοποιώ και δεν έχω πρόσβαση σε IntelliSense, το οποίο είναι ένας πόνος.

Οποιαδήποτε ιδέα για το πώς μπορώ να πω VB6 να ξεφορτώσουν τους ελέγχους μετά την εγκατάλειψη της αίτησης ή απευθείας στο IDE;

Δημοσιεύθηκε 02/08/2008 στις 12:52
πηγή χρήστη
Σε άλλες γλώσσες...                            


1 απαντήσεις

ψήφοι
27

Είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένας καλός τρόπος για να αναγκάσει VB6 για να ξεφορτώσουν τον έλεγχο.

Εδώ είναι τι να κάνω ... αντί να τρέχει Visual C και Visual Basic side-by-side, τρέχουν VB6 υπό VC:

  1. Τοποθετήστε μέχρι VC
  2. Ανοίξτε το έργο που περιέχει αντικείμενα COM σας
  3. Επεξεργασία, αλλαγή, κλπ
  4. Σε VC, που το Output εκτελέσιμο για να VB6.EXE με τα κατάλληλα επιχειρήματα της γραμμής εντολών για να φορτώσετε το χώρο εργασίας VB6
  5. Τώρα απλά πατήστε F5 για να ξεκινήσει το IDE VB6 και το φορτίο του έργου VB6 σας
  6. Όταν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό COM πάλι, έξοδο VB6.EXE, κάντε τις αλλαγές σας και να χτυπήσει ξανά F5. Εφ 'όσον μπορείτε να αποθηκεύσετε το χώρο εργασίας VB6 σας θα θυμάται τι παράθυρα που είχατε ανοιχτές και όλες τις ρυθμίσεις του σχεδίου σας.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:

  • Μπορείτε να ορίσετε σημεία διακοπής στο αντικείμενο COM και τον εντοπισμό σφαλμάτων χρησιμοποιώντας ένα πλήρες πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων κώδικα
  • Μπορείτε ευτυχώς να διορθώσετε το C και VB ταυτόχρονα
  • Κάθε φορά που VB6 είναι αυτό που τρέχει πάντα την τελευταία έκδοση του COM DLLs
Απαντήθηκε 20/08/2008 στις 04:58
πηγή χρήστη

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more