Ενσωματωμένη βάση δεδομένων για .net που μπορεί να τρέξει ένα δίκτυο

ψήφοι
30

Ήμουν (και εξακολουθώ να είμαι) ψάχνει για μια ενσωματωμένη βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν σε μια εφαρμογή .NET (C #). Η προειδοποίηση: Η Εφαρμογή (ή τουλάχιστον η βάση δεδομένων) είναι αποθηκευμένα σε μια μονάδα δικτύου, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο από 1 χρήστη κάθε φορά.

Τώρα, η πρώτη μου ιδέα ήταν του SQL Server Compact Edition . Αυτό είναι πραγματικά ωραία integreated, αλλά δεν μπορεί να τρέξει ένα δίκτυο.

Firebird φαίνεται να έχει το ίδιο θέμα, αλλά η Ένταξη .net φαίνεται να είναι δεν είναι πραγματικά πρώτης κατηγορίας και είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς χαρτιά.

Ροφός SQL φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά δεν υπάρχει καμία δίκη του .net έκδοση. Η τιμολόγηση είναι επίσης ΟΚ.

Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις για κάτι που λειτουργεί καλά με .net και τρέχει ένα δίκτυο χωρίς την ανάγκη πραγματικά να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό διακομιστή;

Δημοσιεύθηκε 03/08/2008 στις 15:41
πηγή χρήστη
Σε άλλες γλώσσες...                            


10 απαντήσεις

ψήφοι
21

SQLite μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας την ερώτησή σας, και είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι δυνατό για να έχετε πρόσβαση από μια μονάδα δίσκου δικτύου , εάν έχετε κρατήσει τον εαυτό σας με τον περιορισμό του 1 χρήστη κάθε φορά.

SQLite για ΝΕΤ - Πάρτε οργανωθεί και να λειτουργήσει μέσα σε 3 λεπτά

Απαντήθηκε 03/08/2008 στις 15:48
πηγή χρήστη

ψήφοι
10

Θα ήθελα να συστήσω Advantage Database Server (www.advantagedatabase.com). Είναι μια ώριμη ενσωματωμένο DB με μεγάλη υποστήριξη και προσβάσιμο από πολλές γλώσσες προγραμματισμού εκτός από την ΝΕΤ. Το «τοπικό» έκδοση είναι δωρεάν, τρέχει μέσα από την εφαρμογή σας με τη μορφή ενός DLL, δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση σχετικά με το μερίδιο του διακομιστή / δικτύου, και υποστηρίζει όλες τις σημαντικές λειτουργίες της DB. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία της εφαρμογής όλων στο δίκτυο της DB και / ή? δεν με νοιάζει, όπου τα δεδομένα είναι.

Αποποίηση: Είμαι μηχανικός στην ομάδα ΚΕΠ R & D. Υπόσχομαι, το βράχους :)

Απαντήθηκε 21/10/2008 στις 20:20
πηγή χρήστη

ψήφοι
8

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Firebird embeded, είναι απλά ένα dll που θα πρέπει να στείλουν με την εφαρμογή σας.

Σχετικά με τα πράγματα που είναι χωρίς χαρτιά, αυτό δεν είναι αλήθεια, η Firebird οδηγός .NET υλοποιεί το ADO Interfaces, οπότε αν γνωρίζετε ADO μπορείτε να εργαστείτε με Firebird, κατά βάση, αντί της SqlConnection θα χρησιμοποιήσετε FBConnection και ούτω καθεξής, αλλά η συμβουλή μου είναι να γράψω ένα στρώμα πρόσβασης δεδομένων και τη χρήση διεπαφών μόνο για τον κωδικό σας, κάτι σαν αυτό:

using FirebirdSql.Data.FirebirdClient;

public static IDbConnection MyConnection()
{
    FbConnection cn = new FbConnection("...");
    return cn;
}

Το παράδειγμα αυτό είναι πολύ απλό, αλλά δεν θα χρειαστεί πολύ περισσότερο από αυτό.

Χρησιμοποιούμε Firebird για μας όλους εφαρμογής χωρίς προβλήματα, θα πρέπει τουλάχιστον να το δοκιμάσετε.

Απαντήθηκε 09/08/2008 στις 13:51
πηγή χρήστη

ψήφοι
8

Ακούγεται σαν ADO / Η πρόσβαση είναι τέλεια για τις ανάγκες σας. Είναι ψημένο στο MS στοίβα, καλά ωριμασμένο, και πολλών χρηστών.

Μπορείτε κάποιου προγράμματος να δημιουργήσετε ένα DB όπως έτσι:

Dim catalog as New ADOX.Catalog
Catalog.Create("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=\\server\path\to\db.mdb")

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρότυπες μεθόδους ADO.NET να αλληλεπιδρούν με τη βάση δεδομένων.

Απαντήθηκε 03/08/2008 στις 16:48
πηγή χρήστη

ψήφοι
7

Λίγο αργά για να το post εδώ .. Και VistaDB έχει ήδη αναφερθεί, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι VistaDB είναι 100% κατάφερε (από τη θέση σας έχει επισημανθεί .net). Μπορεί να διαρκέσει από μια κοινόχρηστη μονάδα δίσκου δικτύου, και είναι 1MB xcopy αναπτυχθεί.

Από τη στιγμή που αναφέρετε SQL CE, υποστηρίζουμε επίσης TSQL Σύνταξη και τύπους δεδομένων (στην πραγματικότητα περισσότερο από SQL CE) και έχουν δυνατότητα ενημέρωσης απόψεις, TSQL procs και άλλα πράγματα που λείπουν στον SQL CE.

Απαντήθηκε 22/04/2009 στις 22:01
πηγή χρήστη

ψήφοι
6

Αναχώρηση VistaDB . Έχουν ένα πολύ καλό προϊόν, η έκδοση του διακομιστή (3.4) είναι σε Beta και είναι πολύ κοντά να απελευθερώσει.

Απαντήθηκε 03/08/2008 στις 15:57
πηγή χρήστη

ψήφοι
4

Είμαι μπερδεμένος.

Είσαι ζητώντας ενσωματωμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων - όταν η ίδια η βάση δεδομένων αποθηκεύεται στο διακομιστή. που μεταφράζεται σε αποθήκευση του αρχείου δεδομένων σε ένα κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου. Μπορείτε στη συνέχεια να πω ότι SQL Compact Edition δεν θα λειτουργήσει ... εκτός από το ότι, αν κοιτάξει κανείς αυτό το έγγραφο:

Έγγραφο του Word:
Επιλέγοντας Μεταξύ SQL Server 2005 Compact Edition και SQL Server 2005 Express Edition

Στη σελίδα 8 έχετε ένα ωραίο μεγάλο πράσινο tick δίπλα στο «αποθήκευση αρχείων δεδομένων σε ένα κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου».

Γι 'αυτό θεωρώ ότι η πρώτη σας σκέψη ήταν η σωστή.

Απαντήθηκε 22/04/2009 στις 22:18
πηγή χρήστη

ψήφοι
4

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τον SQL Server 2005 έκδοση Express ;

Είναι πραγματικά εξαρτάται από το τι εννοείς με «ενσωματωμένη» - αλλά μπορείτε να αναδιανείμει SQLServer2005E με τις εφαρμογές σας και ο χρήστης δεν πρέπει να ξέρει ότι είναι εκεί.

Ενσωμάτωση SQL Server Express Εφαρμογές

Ενσωμάτωση SQL Server Express σε Ειδικές Εφαρμογές

Απαντήθηκε 03/08/2008 στις 16:34
πηγή χρήστη

ψήφοι
2

Έχετε σκεφτεί μια OODB; Από τις διάφορες ανοικτές πηγές εναλλακτικές λύσεις συστήνω db4o (συγνώμη για την προώθηση αυτο :)), το οποίο μπορεί να λειτουργήσει είτε ενσωματωμένο είτε σε λειτουργία client / server.

Καλύτερος

Adriano

Απαντήθηκε 16/05/2010 στις 16:18
πηγή χρήστη

ψήφοι
2

Υπάρχει, επίσης, Βαλεντίνα . Θα cam ε σε αυτό το προϊόν, όταν δούλευα σε κάποιο πραγματικό βασικό έργο. Η έκδοση RB είναι πολύ καλή.

Απαντήθηκε 10/08/2008 στις 03:55
πηγή χρήστη

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more